„Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Pellentesque iaculis nunc vitae erat efficitur, ut tincidunt ex varius. Maecenas ultricies nisl sit amet mauris tincidunt, a interdum sem congue.”

SZERTARTÁSVEZETÉS

Kedves Jegyespár!

Sok pár álmodik arról, hogy az esküvői szertartásuk ne csak egy futószalagon történő esketés legyen, hanem annál sokkal több. Legyen egyedi, meghitt, emlékezetes, varázslatos, különleges, olyan, ami róluk szól.

Ma még sokszor előfordul, hogy a területileg illetékes Anyakönyvvezető nem tud a választott külső helyszínre kimenni, vagy ragaszkodik ahhoz, hogy a Hivatalban legyen az esketés és ilyenkor tud a Szertartásvezető a jegypár segítségére lenni és számukra egyedi, a pár igényeinek megfelelő helyen és időben olyan szertartás levezetni, ami teljes mértékig a jegyespár igényeire van szabva.

Biztos felmerül a kérdés bennetek, hogy mi is pontosan a különbség az Anyakönyvvezető és a Szertartásvezető között. Pár pontban összeszedtem a lényegi különbségeket.

Anyakönyvvezető:

 • Az anyakönyvvezető hivatali személy, akinek tevékenységét törvények és jogszabályok határozzák meg.
 • Törvényes házasságot csak Anyakönyvvezető előtt lehet kötni. Házasságkötési szándékotokat az esküvő kitűzött időpontja előtt legkorábban 12 hónappal, legkésőbb 30 nappal előtte kell bejelenteni.
 • Az anyakönyvvezető csak a saját illetékességi körzetében eskethet, és külső helyszínre csak úgy mehet ki, ha a Jegyző engedélyezi számára.
 • Amennyiben engedélyezett a külső helyszíni szertartás, úgy Budapesten átlagosan 50-120 000 forint között mozog az anyakönyvvezető általi vezetett ceremónia díja, ezt minden önkormányzat maga szabályozza rendelet formájában.
 • Hivatali időben eskethet csak, munkaszüneti napokon, állami ünnepnapokon nincs esketés, illetve esti órákban történő szertartást nem minden Anyakönyvvezető vállal.
 • Általában a szertartás szövegét nem lehet előre egyeztetni és az anyakönyvvezető személyét sem lehet választani, azt a hivatali beosztás szabja meg. Sajnos ritka és szerencsés helyzet az, amikor a szertartás szövege a párról szól, mert általában egy meghatározott tematika szerint épül fel az anyakönyvvezető szövege, ami időtartamban is korlátozva van.
Szertartásvezető:
 • A szertartásvezető nem hivatali személy, hanem esküvői szolgáltató, aki a pár igénye szerint dolgozik.
 • A szertartásvezető nincs időhöz, helyhez, jogszabályokhoz kötve, így az általa vezetett szertartás nem jár jogi következménnyel. Mégis akkor hogy lesz hivatalos a házasságkötés? Úgy, hogy egy előre egyeztetett ügyfélfogadási időben a pár két tanú jelenlétében az Anyakönyvezető előtt összeházasodik pár perc alatt, ami ebben az esetben még ingyenes is.
 • A párnak van lehetősége a legszimpatikusabb, a szívükhöz legközelebb álló stílusú szertartásvezetőt kiválasztani.
 • A párnak van lehetősége a legszimpatikusabb, a szívükhöz legközelebb álló stílusú szertartásvezetőt kiválasztani.
 • A szertartás szövegét, a ceremónia felépítését a párral közösen alakítja ki a szertartásvezető, így a jegyespár teljesen biztos lehet benne, hogy a ceremónia olyan lesz, amilyennek megálmodták. A szertartásvezető maximálisan figyel az igényekre, segíteni tud a tanácsaival és személyre szabott esküvői ceremóniát tud celebrálni.
 • A szertartásvezető tiszteletdíja átlagosan 45-55 000 forint között mozog, amely tartalmazza az előzetes egyeztetést a szertartással kapcsolatban és a személyre szabott szöveg elkészítését.
 • A szertartásvezető szolgáltatása a házasságkötés mellett fogadalom megújítására, házasságkötés megerősítésére is kiterjed, sőt akár névadó ünnepséget és búcsúztatást is tart.


Az esküvő szertartás előkészületeinek lépései, ahogy én dolgozom:
Első alkalommal megismerkedünk, elmesélitek nekem a szertartással kapcsolatos vágyaitokat, elképzeléseiteket. A beszélgetésünk után, ha szimpatikusnak találtok, megbízási szerződést kötünk.

A szerződéskötésünk után körülbelül 1 hónapon belül elküldöm számotokra a szertartás szövegét, amit a beszélgetésünk alapján írok meg. A szöveget tetszés szerint tovább alakíthatjátok, így biztosan olyan lesz, amilyet szeretnétek. A végleges szövegen nem fogok módosítani, az fog a szertartáson elhangzani.

Az esküvőtök előtt 3 héttel újra találkozunk és pontosan átbeszéljük a szertartás menetét, a választott zenéket, mi hogyan fog pontosan történni a szertartás alatt. Átadjátok számomra azokat a kellékeket, amelyeket szeretnétek a szertartás alatt használni. Ilyen lehet a gyűrűpárna, szülőköszöntő ajándékok, gyertyaszertartáshoz, homokceremóniához a kellékek és minden olyan dolog, ami fontos, hogy a szertartás alatt ott legyen. Én gondoskodok arról, hogy ezek a kellékek a szertartás helyszínén legyenek, és véletlenül se maradjon otthon semmi.

Ha bármilyen kérdésetek merül fel időközben, természetesen telefonon, e-mailen és skype-on is egyaránt elérhető vagyok.

Az esküvő napján a szertartás előtt minimum 1 órával a szertartás helyszínén leszek. Egyeztetek a hangosítóval, a vőfélyjel vagy ceremóniamesterrel, így mire megérkeztek, minden a helyén lesz úgy, ahogy megálmodtátok.

DÍJSZABÁS

A szertartásvezetés díja: 45.000 Ft

Ez a díj magában foglalja a kétszeri személyes találkozót, a szöveg elkészítését, valamint a szertartás levezetését.

Útiköltség: Budapesten nem számolok útiköltséget, vidéki helyszín esetén viszont Budapest határától 75 Ft/km (oda-vissza) kiszállási díjat számolok.KAPCSOLAT

Köszönjük megtisztelő bizalmatokat!

Várom megtisztelő megkereséseteket, bízom benne, hogy személyesen is bemutatkozhatom számotokra.

ELÉRHETŐSÉGEIM

Holywell Szertartásvezetés

Szentkuti Ágnes Barbara +36-30-436-4455

holywell@holywelleskuvo.hu